En mand med et kæmpe drive

Interview / Knud Kjølhede Petersen

En mand med et kæmpe drive


Knud Kjølhede Petersen, 43år, Brøndby - fleksjobber på 37 timer

Jeg er født med et synshandicap og grå stær, og har desuden en bygningsfejl, som en operation ikke kan afhjælpe. Det betyder at jeg er 100 % blind på venstre øje og 75 % blind på det højre øje.

Jeg arbejder som Controller i en elektriker virksomhed, hvor jeg varetager en bred vifte af administrative opgaver - alt fra bogholderi, indkøb, IT til HR-funktioner. Jobbet fik jeg ved hjælp af mit netværk, hvor jeg var i dialog med en fra netværket, som stod og manglede en medarbejder.

Jeg er en loyal og fleksibel medarbejder

Mit synshandicap kræver en stor skærm for, at jeg kan se de opgaver der skal løses, så derfor har virksomheden stillet en ekstra stor skærm til min rådighed. Derudover er der hæve/sænke bord, en lampe med stærkt lys og en hjemmebragt lup.

Virksomheden får 50 % af min bruttoløn i tilskud, fordi jeg er fleksjobber efter den gamle ordning og fleksjobber næsten på fuldtid. Derudover får de en medarbejder som er loyal og fleksibel.

Jeg har et kæmpe drive

Jeg har et naturligt drive for at rejse mig igen, opsøge og opleve noget nyt, møde andre mennesker, m.v. Det ligger mig ikke fjernt, at komme "op på hesten" igen og jagte den personlige og arbejdsmæssige succes. Naturligvis inspireres jeg også af tanken om at få løn for mit arbejde.

Du bør sætte dig ind i reglerne

Du bør først og fremmest sætte dig ind i reglerne, vide hvad man selv vil og hvad man skal gøre, så er man et godt skridt på vej.
Kæmp for din sag og din ret. Selvom man synes rygsækken er tung, så arbejd på at komme videre i livet og arbejdslivet.
Man bør tilmelde sig Fleksjobber Netværket på LinkedIN, som er et seriøst netværk for fleksjobbere, hvor man kan få faglig, personlig og kompetent dialog med ligesindede og professionelle, som arbejder med fleksjob til dagligt i dansk erhvervsliv.

Min erfaring er, at virksomhederne skal have et behov og ressourcerne - de ansætter kun hvis der er opgaver til det.

Der skal langt mere fleksjob information ud til virksomhederne, så de får mere viden om ordningen. Med information og viden kommer man forhåbentlig myter, fordomme og eventuelt negative forestillinger om fleksjobbere til livs.

Du skal kæmpe for DIT liv. Jeg sendte selv en masse ansøgninger ud, skrev personligt til personer i virksomheder, ringede til nogle virksomheder og netværket på LinkedIN, samt diverse jobportaler.

Find de virksomheder som matcher dine behov.

Styr samtalen

Jeg har været godt tilfreds med behandlingen i systemet. De har altid været hjælpsomme et langt stykke hen ad vejen, omend lidt langsomme til tider.
Jeg mener man må gøre op med sig selv - enten er det dem der styrer samtalen eller også er det dig. Med det mener jeg, at man skal tage opgaven i egen hånd og bruge systemet som sit værktøj til selv at komme videre.

Flexy - en god medspiller

Flexy.dk kan blive en god medspiller til det offentlige og andre aktørers websites. Det er godt med ét sted at samle alle deltidsstillingerne.
Det er givet vis også en stor fordel, at Flexy fokuserer på de bløde værdier for de mennesker som er tilmeldt som brugere på sitet. Det kan gå hen og blive et vigtigt parameter, når en arbejdsgiver skal ansætte en fleksjobber.


Jesper HorsMark8 år siden
Ja, Knud du har et kæmpe drive og din hjælpsomhed er overvældende! Mange kunne have gavn af at dette :o)


  • 1.860 visninger
Knud

Verificeret af 7
Knud Kjølhede PetersenBo GarsteenKatrine SparholtKarina Rye PedersenJesper HorsMarkAnn-Karina HorsmarkBente kjølhede petersen

Kender du Knud?
Beskriv