Jeg er ikke skabt til at give op!

Interview / Isabel Marcher

Jeg er ikke skabt til at give op!


Isabel Marcher, 37 år og flexjobber på 18 timer

Jeg blev godkendt til flexjob og har være i flexjob siden 2006, da jeg gik ned med stress og havde en del problemer med min ryg. Efter flere år med arbejdsskift for at blive på arbejdsmarkedet blev det så slemt, at jeg fik hjertestop pga. stress. Senere i 2010 stod min ryg af med en diskosprolaps, som skulle opereres med skruer.
Kort sagt, er min helbredsstatus; stress, lidt angst/depression og har fået stivet et led af i min ryg. Jeg har brug for min hvile, da jeg hurtigt bliver træt og jeg skal træne for, at holde min ryg ved lige og undgå smerter.

Jeg skulle være taknemmelig for mit flexjob

Jeg har haft 2 flexjob, som begge er på kontor. Jeg blev fyret fra det første efter endt barsel, da der havde været finanskrise. På mit første flexjob, som jeg fik 4 måneder efter jeg blev visiteret til fleksjob, oplevede jeg at få af vide, at jeg skulle være taknemlig, da jeg jo var ansat i flexjob. Jeg kunne ikke få mere i løn og blev underbetalt, men her er det godt med en fagforening, som kan hjælpe sig.

Jeg bytter gerne

Jeg arbejder nu hos Falck, 18 timer om ugen.
Efter min rygoperation og de 6 måneders genoptræning, gik der 2 måneder og jeg blev sendt på jobsøgningskursus, da jeg ikke måtte være sygemeldt. Det var en meget hård tid, da jeg kun lige var begyndt at fungere en smule, uden diverse smertestillende. Jeg var på jobsøgningskursus, samtidig med, at jeg gik til genoptræning og jeg kunne ikke gå længere end 500 meter. Jeg fik lavet en ansøgning og sendte den rundt til diverse virksomheder, jeg kunne finde på nettet. Mit nuværende flexjob fik jeg efter ca. 7 måneder.

Jeg er meget glad for mit arbejde. Jeg fungerer som en almindelig ansat blot med færre timer. Har mine egne opgaver, har ansvar og føler på ingen måde at jeg er mindre værd. Der er brug for mig på mit arbejde, og de fleste forstår hvad det vil sig at være i flexjob. Jeg har dog mødt og fået kommentaren "hvor må det være dejligt at have så tidligt fri". Jeg bytter gerne med et godt helbred... :)
Jeg er god til mit arbejde, og jeg har jo mine værdier intakt. Fordelen ved at have mig ansat som fleksjobber er, at jeg er billigere end en deltids ansat, de skal ikke bruge flere timer og jeg leverer det samme stykke arbejde.

Jeg har mine ønsker og drømme for livet

Hvad er det der gør, at man som menneske bliver ved med at rejse sig efter diverse fald? Det er vel et spørgsmål om ens værdier, mål for livet og hvad man vil have ud af det.
Jeg havde, da det hele startede, 1 barn og nu er jeg enlig mor til 2 - begge mine børn bor hos mig. Jeg blev deprimeret af at gå hjemme, jeg gik i stå og det kan være svært at komme op igen.
Jeg vil gerne føle, at jeg er noget værd, at der er brug for mig, ud over det at være mor. Det giver også flere muligheder, hvis der kommer lidt mere ind på kontoen.
Jeg er ikke skabt til at give op! Jeg vil have noget ud af mit liv, vil være noget for mig selv, mine børn og omgivelser på den bedst mulig måde jeg kan.

Tænk positivt og hold modet oppe - du er dét værd!

Jeg tror, at de fleste som kommer i flexjob tænker; "hvad er jeg så værd, hvad kan jeg nu, hvad er mine muligheder, hvilken vej skal jeg gå?" Disse tanker kan være ens værste fjende og med disse tanker følger andre tanker som; " engang kunne jeg det, jeg var det værd, jeg havde alle mulighederne." Man har stadig masser af muligheder, man kan en masse ting og man er det hele værd.
Tænk positivt, hold modet oppe også på trods af afslag. Man kan det hele, bare i færre timer eller i et lidt lavere tempo. Husk at tænke udover det du plejer, så er der masser af muligheder og bare søg en masse jobs og lad være med at føle dig mindre værd.

Fremhæv de positive ting

For at få job som flexjobber, er det vigtigt at fremhæve de positive ting, men man skal dog være ærlig omkring hvad det nu er der gør, at man er kommet i flexjob. Hold fokus på de positive ting og alle fordelene. Med det pres der er på arbejdsmarkedet, så er der hårdt brug for en billig løsning til arbejdskraft i virksomhederne.  • 1.778 visninger
Isabel

Kender du Isabel?
Beskriv