Jeg genfandt min identitet

Interview / Lene Gaardsted Gammelgaard

Jeg genfandt min identitet


Jeg opsagde mit fleksjob pga. dårlig arbejdsmiljø og fandt min identitet igen

Jeg vil gerne fortælle min historie, da jeg håber jeg kan hjælpe nogle andre med den.

Jeg lider af en svær astma sygdom, som har fyldt rigtig meget i mit liv især den voksne del. Jeg havde lidt over 160 dage, hvor jeg lå i min seng og følte at verden gik forbi mig. Hele min hverdag bestod af medicin, regulering af gøremål hvad jeg kunne den dag og koncentration om at trække vejret.

Jeg fik mine børn op, men det var ikke sikkert jeg kunne få dem i institution den dag. Jeg brugte al min energi på min sygdom og alt det jeg ikke nåede. Havde rigtig mange arbejdsprøvninger og de var ved at give op.

Det gode og positive arbejdsmiljø forsvandt

Jeg blev så tilbudt at være med i et forsøg på Århus Universitet Hospital og det gik super godt. Jeg fik et flexjob som passede mig rigtig godt. Alt i mit liv forandredes, jeg fik selvtillid og selvværd tilbage, men så kom der et ejerskifte på arbejdspladsen. Den nye ejer havde ikke nogen empati eller imødekommenhed for, at jeg ringede med sygdom efter en nat med anfald. Han blev sur og vred for han stod jo og manglede mig. Min psykiske tilstand blev værre og det påvirkede min astma. Det gode og positive arbejdsmiljø blev forvandlet til terror, vold, mobning af den værste slags og sammenbrud.

Jeg skrev min opsigelse på mit fleksjob

Det ville jeg ikke finde mig i, så jeg gik til både fagforening, jobkonsulent og kommune, men de grinede af mig og sagde at sådan var det på arbejdspladser. Jeg fik som råd at jeg bare kunne sygemelde mig, men det havde jo ikke noget med min sygdom, men var et symptom på arbejdspladsen. Min jobkonsulent sagde, at jeg da måtte være psykisk syg og skulle på den lukkede i Viborg!!

Efter ca. 6 måneder gav jeg op og skrev min opsigelse på mit fleksjob.

Jeg bevarede min værdighed og selvrespekt

Jeg blev efterladt i et virvar, men jeg havde min værdighed og selvrespekt bevaret. Det tog rigtig lang tid før jeg fandt mit ståsted og frirum.

I dag er jeg aktiv jobsøgende og nyuddannet ergoterapeut med speciale i coaching og forandringsprocesser. Jeg vil læse videre til stresscoach, da jeg vil arbejde med mennesker i kriser. Jeg ved hvad folk snakker om - jeg har selv været der.

Så nu gør jeg min sygdom til en styrke - en positiv erfaring.

Fokusere på styrkerne - dyrk dem og værn om dem

Hvis I derude ikke ved hvad I skal, så sæt jer ned og skriv jeres styrker og svagheder ned. Fokusere på styrkerne, Dyrk dem og værn om dem.


John Breiner8 år siden
Smiler sødt

Bente Poulsgaard6 år siden
Spændende læsning Lene! Og tak for rådet i afslutningen. Det er nemlig vigtigt at huske sig selv på styrkerne trods modgangen.

John Breiner6 år siden
Tja jeg sagt mit flex op efter 16 år men er 61. Systemet nedgør mig total afviser at bare ansøge seniorførtidspension. Det for sent at læse Jeg prøverat ære positivt men. Men godt gået. Kh jb


  • 1.494 visninger
Lene

Kender du Lene?
Beskriv