Powerkvinde med netværket i orden

Interview / Karina Rye Pedersen

Powerkvinde med netværket i orden


Karina, 42år, Løgstør - fleksjobber på 18 timer

Jeg har muskelsvind og arbejder 18 timer fordelt på 4 dage om ugen som teknisk designer.
Oprindelig havde jeg et fuldtidsjob, som byggetekniker, hvor jeg i 2004 efter aftale med virksomheden selv gik ned på 28 timer pga. min sygdom. Med tiden blev arbejdstiden yderligere nedjusteret.
I 2012 blev jeg fyret fra mit arbejde og som de fleste fyrede, stod jeg med en følelse af at være blevet vraget og havde ingen selvtillid. Opsigelsesperioden blev brugt på noget efteruddannelse samt en måneds genansættelse. De resterende 2 måneder var presset i forhold til, at få mig et job inden den nye reform, som trådte i kraft 1. januar 2013, da dette ville medføre væsentlige økonomiske ændringer for mig.

Netværk - det virker !

Som arbejdssøgende kastede jeg min energi ud i at udvide mit netværk på LinkedIN og tilmelde mig diverse forums/grupper for finde gode råd til at gribe jobsøgningen an, under devisen "Hvis det du gør ikke virker - så gør noget andet".

Gennem LinkedIN fandt jeg Ledigidanmark, et netværk som lavede "hangouts" mellem jobsøgende. På Hangouts kunne vi sparre med hinanden online, dele problematikker, spørge hinanden til råds, mv. Deltagerne anbefalede mig at opsøge JobsøgerNord i Aalborg, som er en del af powerjobsøgerne, et netværk af uvildige frivillige jobsøgere på ca. 30 personer.

JobsøgerNord har bla. stået for "Fest for fyrede" i Aalborg - en gratis inspirationsdag for jobsøgende. En anden del af gruppen ringede ud til virksomheder og fortalte om JobsøgerNord og om de havde nogle ledige jobs. Man kunne også tage sit cv og ansøgning med, så man kunne få noget feedback og forbedre sine chancer for job.

Jeg var ikke med særlig længe før det bar frugt af sig, at være proaktiv på jobsøgningen - Netværk virker !

Jobbet som teknisk designer fik jeg via LinkedIN, hvor en i mit netværk havde postet jobbet i en statusopdatering. Jobbet var fuldtid og en projektansættelse, dvs. en midlertidig periode.

Jeg var meget i tvivl om jeg skulle kontakte virksomheden, da en projektansættelse på fuldtid ikke stemte overens med min erhvervsevne - men spurgte "hangout" netværket til råds. De fik overtalt mig til at give det et forsøg idet "hvad er det værste der kan ske - at man får et nej".
Kontaktede virksomheden og da jeg havde sikret mig, at jeg var i besiddelse af de rette kompetencer, spurgte jeg ind til om de havde kendskab til fleksjob og om de var interesseret.

Allerede næste dag blev jeg kaldt til jobsamtale. Ved samtalen tilbød jeg, at de kunne få mig 14 dage gratis arbejdskraft som en slags prøveperiode for begge parter til gengæld mod, at få en kontrakt underskrevet inden julen 2012.

Så det handler rigtig meget om ikke at gå ned på selvværd og at ikke føle at man ikke er noget værd. Sparring, opbakning og opmuntring fra netværket og sine nærmeste er meget vigtigt.

Min arbejdsplads er fleksibel

Jeg bruger mig selv hårdt på jobbet, men gør det fordi jeg er glad for mit arbejde.
Min arbejdsplads har meget elastik/er meget fleksible. Men jeg er også selv ret fleksibel, f.eks ansvarsfølelsen overfor kunderne i form af svar på henvendelser selvom jeg har fri - de behøver ikke nødvendigvis mærke, at jeg ikke er tilstede en dag om ugen.

Udover de opgaver der var opstillet i stillingsopslaget, har jeg også fået tilegnet mig andre opgaver, som et udspring af de kompetencer og de erfaringer jeg har med i bagagen.

Jeg er en kompetent medarbejder

Hvad min arbejdsplads har fået ud af at ansætte en fleksjobber ? ja udover en kompetent medarbejder, har de fået en glad og alsidig medarbejder, der er god til at mærke efter og sige fra. De har fået en fleksibel medarbejder, der har mange tangenter at spille på - og rigtig gerne vil sit job.

Vi er nødt til at tro på os selv og det vi kan, at vi selv kan se, hvad vi kan tilføre virksomheden.

Du skal sparke nogle døre ind

Mit råd er: Gå ud og tilbyd dig som gratis arbejdskraft eller praktik (alt efter hvilke muligheder du har i din situation) i en periode - på den måde kan de se hvad du kan tilbyde og du kan se, hvad de kan tilbyde dig - uden du er bundet af en kontrakt.

Du skal gå ud og sparke nogle døre ind og sige "jeg vil rigtig gerne prøve at være i jeres virksomhed...jeg vil gerne prøve det og det...".

Undersøg mulighederne i dit område, nogle virksomheder stiller gerne et skrivebord til rådighed, hvor man kan sidde og søge jobs, og samtidig netværke og være kollegial. Føle at man er en del af noget.

Du skal selv søge dine jobs, det er ikke jobcentrets arbejde.

Når man kommer ud blandt andre mennesker som er i samme båd, så får man nye vinkler at se tingene på. Det kræver blot at man er åben for den forandring det kan medføre - der er intet at tabe,

Igen - Hvis det ikke virker, så prøv noget nyt.

Du skal selv ud og skabe stillingen

Der skal meget mere til, i dag skal man skal selv ud og skabe stillingen - gøre virksomhederne klar over, hvor netop du kunne gøre en forskel.
Hvis der er nogle opgaveløsninger som ikke kræver mange timer, så kan man hyre en fleksjobber til det. En fleksjobber eller deltidsansat kunne bruges frem for at give nuværende ansatte ekstra byrde med arbejdsopgaverne og de dermed bliver slidt ned.

Jeg havde en forstående sagsbehandler

Jeg havde en samtale med min sagsbehandler, som var forstående overfor den proaktivitet jeg udviste i forhold til at få mig et job via netværk og powersøgerjobsøgerne, samt den jobsamtale jeg var blevet indkaldt til. Det obligatoriske informationsmøde blev derfor afkrydset af sagsbehandleren og det nåede jeg aldrig at deltage i.

Systemet idag er for stift, f.eks. de kurser jeg ønskede at deltage i, var ikke til rådighed før efter 6 måneders ledighed.

Når man er så selvkørende som jeg er, så kunne det være rart med mere snor til selv at vælge hvilke søgningsmuligheder det gavner mig, fx. powerjobsøgerne istedet for ligegyldige jobsøgningskurser. Komme på kursus og udbygge sine muligheder langt før.

Flexy

Tribio - er rigtig godt. Når jeg føler mig modløs, at jeg ikke slår til, så kigger jeg på min profil og ser på de ting og ord folk har beskrevet mig med. Det er skønt med de menneskelige kompetencer op imod de hårde kompetencer.

Skønt at møde de mennesker omkring Flexy/Tribio. Jeg håber at det kan blive en landsdækkende portal, så man har et fælles sted gå hen.


T N8 år siden1
Jeg bruger powerjobsøgerne som en "pause" fra alt det tarvelige l * r t....biiip, man bliver budt af a-kassen og jobcentret. Man kommer hen til nogen ligesindet, glemmer lidt det hele for en stund og tager hjem med en ny portion energi. Jeg kendte dem ikke, før du, Karina fortalte om dem. Er oveni købet blevet webminister i den lokale power-biks. Det kan forhåbentlig bruges som "erfaring" på CV'et. Tja, kan jo ikke bare lyve om store projekter.


  • 2.127 visninger
Karina KarinaKarina

Verificeret af 18
Lene Gaardsted GammelgaardKnud Kjølhede PetersenBo GarsteenKatrine SparholtHenning Michael ThygesenRikke KaalundJesper HorsMarkErik SkjødtT NGitte Prang

Kender du Karina?
Beskriv