Søvnbesvær, stress og depression

Blog

Søvnbesvær, stress og depression


Coach,underviser og forfatter

Jeg underviser og coacher mennesker med stress, angst, depression og smerter. Det har jeg gjort i over 10 år.

Fælles for mange af mine deltagere er en fuldstændig invaliderende søvnmangel med øget angst, øget stress og forværret depression til følge, men igennem mit indhold og min undervisning har mange af deltagerne fået en markant bedre søvnkvalitet.

Igennem en bedre søvnkvalitet har de opnået et større overskud, en større glæde og i det hele taget en bedre hverdag.

Det er den viden, det indhold og de værktøjer jeg har formidlet videre i min bog, så flere kan få adgang til det.

Interessen kommer fra egne søvnproblemer

Min interesse for søvnkvalitet og stressrådgivning er et privat anliggende.

Interessen for søvnkvalitet, stresshåndtering og værkstøjer til at overkomme depressioner og angst opstod ved, at jeg selv i to perioder i mit liv har lidt af svær stress, og som konsekvens af dette måttet leve med et søvnunderskud igennem længere tid.

Det føles som om man er ved at blive sindssyg

Sådan er min egen helt enkle og meget personlige udlægning på, hvad søvnmangel er.

Sådan har det været for mig, og sådan har jeg hørt mange af de deltagere jeg har rådgivet, fortælle om deres søvnproblemer.

Jeg har haft to forskellige problemer med min søvn. Begge perioder var lige udmattende og belastende. Med irritation, øget temperament, kort lunte, lav tålmodighedstærskel, uro i kroppen og humørsvingninger til følge.

I den første periode, som ligger 15 år tilbage, var jeg så træt, så træt, så træt. Udmattelsen nær. Jeg kunne ikke holde mig vågen. Jeg udviklede en vane, hvor jeg enten fik en lur om eftermiddagen eller faldt i søvn på sofaen om aftenen, men når jeg skulle i seng, så følte jeg mig lysvågen.

Jeg blev ofte oppe 2-3 timer mere end jeg ”burde”, og når jeg endelig var faldet i søvn, så gik der ikke mere end et par timer før jeg vågnede igen. Så kunne jeg ligge i helt op til 1 1⁄2 time før jeg faldt i søvn igen. Det siger sig selv, at det førte til endnu mere udmattelse.

I den anden periode, som ligger 7 år tilbage, var mit problem, at jeg ikke kunne falde i søvn, når jeg gik i seng. Ligegyldigt hvor sent jeg gik i seng, så kunne jeg ikke falde i søvn. Jeg lå og vendte og drejede mig. Nogle gange fik jeg de vildeste ideer af bare kedsomhed, hvor jeg kunne mærke at min hjerne kom op i et helt løbsk tempo. Andre gange var jeg overvældet af bekymring og problemer, som jeg forsøgte at få styr på midt i nattens mulm og mørke.

Sådan kan du allerede i dag forbedre din søvnkvalitet

Det som hjalp mig bedst til at komme ud af den onde spiral var, at være opmærksom på mine aftenvaner – hvad gjorde jeg som ikke støttede min evne til at slappe af og falde i søvn. Jeg stoppede vanerne og fik gang i nye og bedre vaner, som jeg i dag giver videre til andre.

- Undgå at være online den sidste time før sengetid – det gælder også telefon og tv.

- Bevæg dig langsommere den sidste time før du går i seng, på den måde hjælper du kroppen til at geare ned.

- Undlad at spise og drikke noget den sidste time før sengetid – det glæder selvfølgelig ikke en tår vand ved behov.

Rabat på min bog "Sov Godt - et 4-ugers forløb"

Jeg ønsker, at give en særlig rabat til alle Tribio og Flexy’s brugere.
Bogen koster normalt 148 kr., men som Tribio eller Flexy bruger får du bogen for bare 50 kr.

Tilbudet gælder indtil d. 30. april 2014 kl. 15.00 og alt du skal gøre er, at skrive "SOVGODT" i rabatfeltet ved bestilling.

Bestil din bog direkte her:

http://vaelds.bigcartel.com/product/sov-godt-e-bog

Jeg blev opmærksom på mine aftenvaner

Befrielsen, da jeg kom ud af ”fælden” og endelig at kunne gå ubekymret i seng og sove til vækkeuret ringede næste morgen, var begge gange kæmpestor og sidder stadigvæk i mig den dag i dag. Når jeg går i seng i dag, så oplever jeg en stor taknemmelighed for at få en god og lang nats søvn - hver nat!

Det er mit inderlige håb, at mit forløb kan hjælpe rigtig mange mennesker.

For nærmere information om Louise Vælds
http://www.louisevaelds.dk/


Jesper HorsMark8 år siden
Som altid er du utroligt inspirerende at følge Louise!

Dennis Andersen3 år siden
Spændende læsning - jeg tror, at rigtig mange undervurderer, hvor vigtig søvn egentlig er. Jeg kender i hvert fald mange, som konsekvent sover for lidt.


  • 1.887 visninger
Louise LouiseLouiseLouise

Verificeret af 10
Bo GarsteenEllen MøllerTrine KokMarianne BauJesper HorsMarkKejTina Eldrup PedersenSonja ElgaardNisanthi ThiyaharajahAnne Zibrandtsen

Kender du Louise?
Beskriv