Succes eller fiasko

Interview / Bo Kalvslund

Succes eller fiasko


Vi udvikler os konstant - uanset kroppens tilstand

Gennem samarbejdet med Jesper Horsmark, igennem snart 5 år, har jeg lært en masse om at arbejde med udvikling. Udvikling på mange planer - sociale egenskaber, personlige egenskaber, faglig udvikling og forretningsmæssig udvikling.

Det hele kan som udgangspunkt ses under een hat: Udvikling. Her kan ingen fejle - vi udvikler os konstant. Intet menneske er hugget i sten. Man kan forstene, musklerne kan blive stive, nakken stiv og ikke mindst følelsen i sindet kan til tider føles fastlåst og nedsmeltet, men vi omgives af bevægelser: andre folks bevidsthed, naturens og havets bevægelser - musik og lyde. Lyden eller duften af forår for eksempel - de indtryk trænger sig på i øjeblikket og rører vores sanser. Vi udvikles eller bevæges påny. Succes.

Man kan føle fiasko når man har brugt måneder på en idé som man selv tror på, men som viser sig ikke at slå igennem lydmuren med det første. Men er det ikke en lille succes altid, at have skabt noget, og have delt det med andre. Når vi skaber er vi i den grad i udvikling. At skabe er ligeledes noget vi alle gør dagligt - vi skaber f.eks. vores eget liv, dyrker vores relationer og interagerer med vores børn og venner, kæledyr og ikke mindst vores eget sind. Vi reflekterer, spekulerer, bekymres, glædes og forundres. Mange ting bevæger sig omkring og igennem os. Vi påvirker vores omgivelser og omgivelserne former os.

Vi skaber værdi baseret på vores intentioner

Gennem arbejdet med idéer, baseret på vores intentioner, skaber vi værdi. Hvis vi ser snævert på begrebet værdi, f.eks. som den værdi idéen genererer af indtægt i form af penge - så kan fiaskoen være en sandsynlig følgesvend. Vi er vant til, at gevinsten skal være lig med eller større end indsatsen, og gerne så hurtigt som muligt. Når vi f.eks. har et lønjob forventer vi en afregning ved månedens udgang. Det er normen og det er praktisk i forhold til faste udgifter mv.
Som selvstændig eller iværksætter, og skaber af egne produkter/idéer, kan gevinsten af indsatsen lade vente på sig. Konkurrence og nye idéer kan gøre det svært, at nå igennem til et ligeligt forhold mellem indsats og god "Return Of Investment".

Men her kommer Horsmark ind fra højre, som et godt eksempel. "Tænk ikke på penge når du skaber... Skab med hjerteblod, sved og tårer, og ikke mindst skab med ører og øjne åbne. Lyt til brugerne, spørg brugerne, inddrag brugerne og lyt til din indre sangstemme, der giver dig energi og glæde ved det du skaber."

Jeg er ved at læse en bog af Lars Muhl: "Seeren fra Andalusien" - den handler om lidt af det samme. Troen imod vores natur og relationer kan være en barsk omgang. Vejen væk fra konventioner, og henimod en lytten til den kreative stemme kan være fyldt med rædsel. En rædsel for fiasko og fattigdom, men alternativet kan være et fastfrosset liv, hvor man følger kendte og brugte metoder til opfyldelsen af revisordrømme og pensionsopsparinger.

Flyv fugl, flyv...


Jesper HorsMark8 år siden2
Kære Bo,

1000 tak for den fine omtale - og JA vejen frem, skal findes igennem udvikling.

Uanset hvad du har indstillet dit sigtekorn til dvs. at finde et job, skabe en virksomhed eller blive et bedre menneske mv., så skal vejen til succes findes igennem udvikling og dygtiggørelse. Fokusér på det der ligger imellem der hvor du er og dit mål - mange blændes/passiviseres ikraft af at de fokuserer på målet entydigt. At springe dikrete i mål kan bedst betegnes med ét ord: Held :o)

Det handler om rejsen (udviklingen) - ikke destinationen (målet).

Når du har erkendt dette er det ligeledes langt nemmere at få sparring og input fra dine omgivelser. DU er eksperten når det drejer sig om dit mål - Alle omkring dig i dit netværk er derimod "eksperter" i deres måde at se din rejse på, da det afhænger af hvem du spørger. Alle i dit netværk ser dig fra forskellige vinkler.

Kort sagt: Spørg kun dit netværk om dine næste skridt... ikke dit mål :o)

Når du er klar til at starte rejsen, er du også klar til at udvikle dig - og når du udvikler dig, kommer du tættere og tættere på målet...

Tak for inspirationen Bo - Du har bidraget til min egen rejse mere end du lige ved!

Allerbedste hilsner,
Jesper

Bo Kalvslund8 år siden1
Rejsen er god
Når forvirring eller tvivl tager over - fokusér, bliv stille og lyt til dit hjerte eller åndedrag - acceptér dig selv - nye kræfter og ny inspiration åbner sig når vi giver den plads.
Rejsen er god - pausen ligeså.

Fortsat god rejse til Tribio og alle dens brugere - og selv tak Jesper :-)


  • 1.467 visninger
Bo BoBoBo

Verificeret af 6
Bo KalvslundJesper HorsMarkAnn-Karina HorsmarkSøren TaaningHelle TJens Jensen

Kender du Bo?
Beskriv